5 tips om de juiste gordijnen te kiezen

Gaat u op zoek naar nieuwe gordijnen? Dan is er een aantal zaken waar u goed op moet letten. 

Om u te helpen heb ik alvast 5 tips op een rijtje gezet. Natuurlijk geef ik u ook graag persoonlijk advies voor het maken van de juiste keuzes.

1.    Kies voor kamerhoog

Gordijnen van plafond tot vloer hebben een ruimtelijke werking. Dit komt omdat horizontale lijnen ontbreken. Uw vensterbank en radiator zijn hierdoor minder opvallend aanwezig. Uw kamer oogt optisch hoger.

2.    Zorg voor contrast

Natuurlijk wilt u dat uw gordijnen straks zo goed mogelijk tot hun recht komen. Zorg daarom voor een duidelijk contrast. Kies een kleur (of kleurencombinatie) die voldoende afwijkt van de kleur op uw muur.

3.    Overweeg een voering

Gevoerde gordijnen bieden veel voordelen. Ze houden koude lucht tegen en verkleinen het risico op verkleuring. Een voering zorgt er ook voor dat uw gordijnen extra ‘body’ krijgen. Hierdoor komen ze beter tot hun recht. Ook een tussenvoering is mogelijk, bijvoorbeeld van flanel. Dit materiaal zorgt voor warmte maar ook voor stevigheid en een extra mooie uitstraling van uw gordijnen. Zeker wanneer u kiest voor materialen zoals zijde.

4.    Denk na over het onderhoud

Hoeveel tijd wilt u straks besteden aan het onderhoud van uw gordijnen? Dit is belangrijk voor de materiaalkeuze. Vitrages van polyester bijvoorbeeld trekken relatief veel stof aan.

5.    Stel uzelf de juiste vragen

Natuurlijk kunt u zelf het beste bepalen welke kleuren en materialen u mooi vindt. Maar is dat voldoende om straks de juiste gordijnen te kiezen? Het is verstandig om alle criteria die u heeft op een rijtje te zetten. Soms zijn er zaken waar u niet zo snel aan denkt. Wilt u bijvoorbeeld zicht op de tuin maar niet teveel inkijk? Houdt u niet van kreukelstof maar wel van een nonchalante uitstraling? Er is veel mogelijk. Ook in combinatie met andere raambekleding zoals jalouzieën van hout of aluminium. Door de juiste vragen te stellen maakt u betere keuzes.

Durf advies te vragen over gordijnen

Vindt u het lastig om uw wensen concreet te maken? Wilt u voorkomen dat u straks een miskoop doet? Laat ons u adviseren. Samen bekijken we wat u belangrijk vindt en welke mogelijkheden er zijn. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet.Voor advies over gordijnen en andere raamdecoratie kom ik het liefst bij u langs. Dan kan ik meteen de ruimte bekijken waarvoor u de nieuwe raamdecoratie zoekt. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Bezoek onze showroom

Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom. Om uw vragen te stellen en om inspiratie op te doen. Stoffen voelen en bekijken is leuk en levert altijd nieuwe ideeën op. Uw bezoek is natuurlijk altijd vrijblijvend. Kijk op onze website voor het adres en de openingstijden van onze showroom.  

Sfeer Interieur

Sfeer Interieur helpt u bij het maken van de juiste keuzes voor uw interieur. Hierdoor kunt u wonen en werken zoals u dat graag wilt. Naast persoonlijk interieuradvies kunt u ook op ons rekenen voor het ontwerp en de realisatie van uw interieurproject.

Contact

Goudseweg 169
2411 HK Bodegraven
(0172) 61 94 09
info@sfeerinterieur.nl