De veelzijdigheid van groen

Wist u dat groen de favoriete kleur is van koningin Maxima? Zelf voel ik me ook heel koninklijk in een ruimte met groentinten. Het is een typische voorjaarskleur met mooie eigenschappen.

De ideale kleur voor uw slaapkamer

De kleur groen staat voor rust en stabiliteit. Door deze eigenschappen zijn groentinten zeer geschikt voor uw slaapkamer en andere ruimtes waar u deze sfeer wilt creëren.  

Blauw + geel = groen

Groen is een combinatie van de primaire kleuren blauw en geel. Het aandeel van de kleur geel bepaalt de helderheid van uw groentint. Olijfgroen bijvoorbeeld is een tint met relatief veel geel. Het zorgt voor een pittige en warme sfeer.

Door te variëren met de verhouding geel-blauw zijn de mogelijkheden eindeloos en krijgen groentinten een eigen karakter. Van flesengroen en zachte pastels tot meer uitgesproken tinten als appeltjesgroen.   

Combinaties met groen

Groentinten komen extra mooi tot hun recht in combinatie met blauw en grijs. Deze kleuren maken het rustgevende effect nog groter.

Combineer ook eens verschillende tinten groen. Dit geeft een harmonieus ton-sur-ton effect. Groene planten en botanische afbeeldingen zijn hiervoor ook heel geschikt. Groen en andere kleuren uit de natuur zijn eveneens krachtige combinaties. Denk aan een bakje gele narcissen of een kleurrijk boeket met tulpen en andere voorjaarsbloemen. 

Gebruik van groentinten

In elk interieuronderdeel zie je groentinten tevoorschijn komen. In meubelstoffen, behang en verf bijvoorbeeld. Er zijn volop mogelijkheden om gebruik te maken van de mooie en veelzijdige eigenschappen van de kleur groen. 

Gaat u ook voor groen?

Bent u zelf ook fan van de kleur groen en kijkt u na het lezen van deze blog naar uw eigen interieur? Hoe zou u deze kleur kunnen verwerken? Ik kan me voorstellen dat u hier vragen over heeft. Daarom denk en kijk ik graag met u mee.

Kom gerust langs in mijn showroom aan de Molenstraat 29 in Zwammerdam. Loop binnen op vrijdag of zaterdag. Komt u liever op een andere dag? Bel of mail dan even voor een afspraak.

Sfeer Interieur

Sfeer Interieur helpt u bij het maken van de juiste keuzes voor uw interieur. Hierdoor kunt u wonen en werken zoals u dat graag wilt. Naast persoonlijk interieuradvies kunt u ook op ons rekenen voor het ontwerp en de realisatie van uw interieurproject.

Contact

Goudseweg 169
2411 HK Bodegraven
(0172) 61 94 09
info@sfeerinterieur.nl